Ekibimiz
Prof. Dr. Bülent Gündüz
Kurucu, Akademik Koordinatör
Prof. Dr. Bülent Gündüz
Kurucu, Akademik Koordinatör
Odyoloji ve Konuşma Bozukluğu Uzmanıdır. Temel çalışma alanı pediatrik konuşma bozuklukları ve pediatrik işitme kayıplarıdır. Hacettepe Üniversitesi’nde Fizyoterapi alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra University College London’da riskli bebeklerde ve çocuklarda duyu bütünleme ve motor ve kognitif gelişimin plastisitesi üzerine eğitim almıştır.
Hacettepe Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı ve Doktoru (PhD) ünvanını almıştır. Doktora eğitimi sırasında Danimarka’da Gentofte Üniversitesi’nde pediatrik işitme kayıpları üzerine çalışmalarda bulunmuş ve Avrupa Birliği Projesi kapsamında işitme kayıplı çocuklarda erken tanı ve rehabilitasyon-habilitasyon projesini gerçekleştirmiştir.
Gazi Üniversitesi’nde akademik kariyerini devam ettirerek 2014 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör ünvanını almıştır. 2015 yılında Amerika’da University of Florida-Gainesville’de pediatrik konuşma bozuklukları ve pediatrik işitme kayıpları alanlarında çalışmalar yapmıştır. 2017 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi’nde bilingual dil gelişimine maruz kalan Türk çocuklarının dil ve konuşma gelişimi üzerine Erasmus projesini gerçekleştirmiştir.
Ulusal ve uluslararası kongrelerde çok sayıda konferans vermiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. Halen Gazi Üniversitesi’nde Odyoloji Bölümü ve Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’nde bölüm başkanı olarak akademik hayatına devam etmektedir.
- Phone:+90501019373
Simge Yıldırım
Ergoterapist
Simge Yıldırım
Ergoterapist
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü'nden 2022 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında ve mezuniyeti sonrası çocuklarda ve yetişkinlerde ergoterapi uygulamaları ile ilgili bir çok eğitimde yer almıştır.
Uluslararası Ayres Duyu Bütnleme eğitim süreci içindedir. Etkileşim temelli çalışmalar için; Profectum- “Rosemary White ile DIR FCD Modeli” Ergoterapi Perspektifinden Floortime eğitimi almıştır. Aynı zamanda beslenme terapisi için; Dr. Kay Toomey, Amanda Foster, Lindsay Becerman MOT, ORR/L ‘den SOS Beslenme Yaklaşımı Sertifika Programı ve Çiğdem Ergül- Pediatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütünsel Yaklaşımı eğitimlerini almıştır. Motor planlama ve yürütücü işlev becerisi için; Teresa May Benson’ dan Praksi ve Yürütücü İşlevler: Motor ve Bilişin İlişkisi Eğitimi almıştır.
Aynı zamanda İstanbul Gedik üniversitesi- Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi; Altınbaş üniversitesi- SEM Akademi Sanat Terapisi ve Yaşam Koçluğu; BEPDER Boğaziçi Psikodrama Psikoterapi ve Eğitim Derneği bünyesindeki, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Yaşayan Gazilerde Askeri Rehabilitasyon Ve Ergoterapi Uygulamaları, Okul Temelli Klinik Ergoterapi, Hemiplejide Ergoterapi, Kognitif Rehabilitasyon ve Ergoterapi, Duyusal Özgüven, Çocuklarda Ergoterapinin Önemi eğitimleri; University of Northwest ve Ankara Psikologlar Federasyonu bünyesindeki Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Eğitimi;
Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü I. Uluslararası Katılımlı Ergoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumu; Ergoterapi Derneği bünyesinde Ergoterapi ile Aktivitelere Adaptasyon ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu; Gençlik Durağı bünyesinde Ergoterapide Yaşam Tarzı Düzenleme Programlarına Genel Bakış, Bebeklik Döneminde Ergoterapi Müdahaleleri, Ruh sağlığında Ergoterapi ,Hemiperatik Serebral Palsili Çoçuklarda Ergoterapi Yaklaşımları eğitim ve sempozyumlarına katılmıştır.
Şu an da Art of Therapy Merkezi'nde ergoterapi, duyu bütünleme, beslenme terapisi, çocuk yogası ve (floortime- devam ediyor) terapileri ile duyusal işlemleme bozukluğu ve beslenme bozukluğu ile birlikte motor planlama, koordinasyon, ince ve kaba motor beceriler, görsel algısal beceriler, bilişsel beceriler neticesinde günlük yaşam aktivitelerine katılımları ve bağımsızlıkları etkilenmiş danışanlara destek vermektedir.
- Phone:+905399206232
- Email:ergsimgeyildirim@gmail.com
Banu Tortamış Özkaya
Uzman Psikolog, Klinik Koordinatör
Banu Tortamış Özkaya
Uzman Psikolog, Klinik Koordinatör
Lisans derecesini 2003 yılında Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden, yüksek lisans derecesini ise 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı’ndan aldı. 2003 yılından günümüze dek İstanbul, Abuja, New York ve Budapeşte gibi dünyanın farklı şehirlerinde çeşitli kurumlarda psikolog olarak görev aldı.
Mesleki hayatının büyük bir bölümünde farklı gelişim gösteren çocuklarla, ağırlıklı olarak da erken dönemde otizm tanısı ya da şüphesi ile takip edilen çocuklarla çalıştı. Otizmli çocuklarla çalışırken Floortime, Hanen Programı, zihin teorisi, sosyal öyküler, duyusal-duygusal regülasyon, PECS ve Theraplay gibi çeşitli yaklaşım ve yöntemlerden yararlanmaktadır.
Yıllar içinde, duygusal sıkıntılar yaşayan çocuklar ve aileleri ile çalışmalarını derinleştirmek amacıyla ABD ve Kanada’da alanın öncü isimlerinden aile ve oyun terapisi üzerine uzun soluklu eğitimler aldı. Kanada Çocuk ve Oyun Terapileri Derneği tarafından düzenlenen “Oyun Terapisi Sertifika Programını” ve New York’taki Ackerman Enstitüsü tarafından verilen “Aile Terapisinin Temelleri Sertifika Programını” tamamladı. Bu sayede çocuklarla çalışırken ilişki merkezli, oyun odaklı ve aileyi desteklemeyi ön planda tutan bir bakış açısı geliştirdi.
Çalışmalarında farklı oyun terapisi yaklaşımlarını vakaya özgü biçimde kullanmaktadır. Çocukların ve ailelerin karşılaştığı güçlükleri anlama çabasında psikanalitik çocuk ruh sağlığı yazınından, bağlanma kuramından ve ilişkisel nöropsikoloji araştırmalarından faydalanmaktadır. Ebeveynlerle olan çalışmalarında 8 haftalık bir farkındalık programı olan Güvenli Çember uygulamasını bireysel ve grup formatında kullanmaktadır.
Çocukları gelişimsel ve ruhsal açıdan değerlendirirken Bayley III, Denver II, AGTE, PEP-R, Rorschach ve CAT Testleri gibi alanda yaygın biçimde kullanılan pek çok değerlendirme aracını uygulamaktadır. Otizm, çocuk gelişimi ve oyun terapisi başta gelmek üzere farklı konularda yayımlanmış makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
- Phone:+90
- Email:info@info.com
Aslı Yalçın
Klinik Psikolog
Aslı Yalçın
Klinik Psikolog
PSİKOLOG 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü birincilik derecesi i l e tamamladıktan sonra aynı üniversitede Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çocuk ve ergenlerin internet kullanımı ve öz şefkat düzeyleri arasında ki ilişkilerin incelenmesi üzerine tez çalışmasını yazdı. Mezun olduktan sonra çeşitli kurum ve okullarda psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. 2021-2022 yılları arasında özel bir hastanede Klinik Psikolog olarak özellikle çocuk , ergen ve aileler ile çalışmalar yaptı. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) şüphesi ve/veya tanısı olan çocuk ve ergenler ile Attentioner eğitim programı ve oyun terapisi yaklaşımlarını kullanarak çalışmalar yapmakta. Çocuklarda ve ergenlerde duygusal bozukluklar dürtü bozuklukları ve çeşitli uyum problemlerinde eklektik yaklaşım ile (bilişsel davranışçı terapi, EMDR terapisi)uygulamalar yapmakta. Alanıyla ilgili olarak EMDR terapisi ,bilişsel davranışçı terapi, aile danışmanlığı, oyun terapisi, çocuk gelişim ve çizim testleri, objektif ve projektif testler ,Moxo testi , Attentioner dikkatimi topluyorum uygulayıcı eğitimlerini tamamladı. Çocuk değerlendirme ve dikkat testini danışmanlık uygulamalarında aktif olarak kullanmakta. Çalıştığı Alanlar: Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), OKB, Davranış bozuklukları , Dürtü bozuklukları ,Uyku bozuklukları, Travma çalışmaları ,Okula uyum süreci, Öfke kontrolü ,Sosyal kaygı ,Tuvalet eğitimi ,Yas ve boşanma süreci
Buse Tunçkıran Kutucu
Okul Öncesi Öğretmeni, Özel Eğitim Uzman Öğretici
Buse Tunçkıran Kutucu
Okul Öncesi Öğretmeni, Özel Eğitim Uzman Öğretici
Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden 2019 yılında şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. 1 yıllık kreş deneyiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Eğitim Uzman Öğreticisi Eğitimi’ne katılarak özel gereksinimli çocuklar ile çalışmaya başlamıştır. Erken çocukluk döneminde söz öncesi becerileri (göz kontağı, dikkat süresi, ortak dikkat, taklit, uygun jest ve mimik kullanımı), alıcı dil ve ifade edici dil becerilerini, okula hazırlık becerilerini (dikkat/bellek çalışmaları, bilişsel/sosyal-duygusal/dil/ince-kaba motor alanlarında çalışmalar, kavram çalışmalar vb.) geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir. Okul dönemi çocuklar ile dikkat ve planlama becerileri, ardıl işlemleme becerileri, eşzamanlı işlemleme becerileri çalışmakta; akıcı ve doğru okuma, okuduğunu anlama ve bellek çalışmalarını sürdürmektedir. Gelişimsel oyun grupları ile çocukların gelişimlerini takip etmekte ve akran öğrenmesini desteklemektedir. Çocuk atölyeleri (mutfak, masal, yaratıcı drama, P4C vb.) ile çocukların; düşünme becerilerini, ifade etme becerilerini, hayal güçlerini, belleklerini ve günlük yaşam becerilerini destekleyecek programlar oluşturmakta ve uygulamaktadır.
Almış olduğu eğitimler; PREP, Masal Anlatıcılığı Eğitimi, P4C – Çocuklar için Felsefe Eğitimi, DIR Floortime 101 (Egemen Nakışçı), Anne-Baba Eğitimi (Prof. Dr. Gelengül Haktanır), Öz Düzenleme (Prof. Dr. Tülin Güler Yıldız), Okul Öncesi Dönemde Bilim Eğitimi (Prof. Dr. Gelengül Haktanır), Etkileşimli Kitap Okuma Eğitimi (Doç. Dr. Gökçe Karaman), 0-3 Yaş Yedirme, 3-6 yaş Akıllı Tabağım Beslenme Eğitimi (Uzman Diyetisyen Ayça Terazi), Müzik ve Hareket (Onur Erol), Eğitimde Ekolojik Yaklaşımlar (Dr. Burcu Çabuk), Reggio Emilia Yaklaşımı (Doç.Dr. Zeynep İnan), Eğitimde Yaratıcı Drama Uygulamaları (Tolga Erdoğan)
- Phone:+905434184618
- Email:tunckiranbuse@gmail.com
Şebnem Taşkın
Aile ve Çocuk Gelişimi Uzmanı
Şebnem Taşkın
Aile ve Çocuk Gelişimi Uzmanı
2017 yılında lisansımı Hacettepe Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde yaptıktan hemen sonra yüksek lisans için başladığım Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Disiplinlerarası Aile Danışmanlığı bölümünden 2019 yılında mezun oldum. 2017-2019 yılları arasında özel bir danışmanlık merkezinde bireysel gelişim desteği hizmeti verdim. Bu süreçte; otizm, DEHB, kaygı, Öğrenme Güçlüğü vb birçok çocukla tanışma ve çalışma fırsatım oldu. Çalıştığım süreçte uzmanlığımı aile odaklı danışmanlık alanında geliştirmek ve özellikle 0-3 yaş gelişim döneminde aile ve çocukları tanıyabilmek adına 2020-2022 yılları arasında özel bir kreşte rehberlik personeli olarak çalışmaya devam ettim. Burada; meme, emzik bırakma, tuvalete geçiş, uyku ritüelleri ile ilgili danışmanlık, okul oryantasyonu, aile seminerleri, gelişim değerlendirmeleri ve çocuk gözlemleri üzerine çalışmalar yaptım. Mart, 2022 itibari ile çocuk ve aile odaklı danışmanlık vermeye başladım. Şu an; erken müdahale programları, oyun terapisi, aile danışmanlığı ve iletişim üzerine çalışmaya devam ediyorum.
- Phone:+905535399045
- Email:sebnem.basmacii@gmail.com
Sanem Bozkurt
Dil ve Konuşma Terapisti
Sanem Bozkurt
Dil ve Konuşma Terapisti
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’nden şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. İkinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde eğitimini tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde erişkin ve çocuklarla çalışmalarını yürütmüştür. Çalışmalarını akıcı konuşma bozuklukları, gelişimsel dil bozuklukları, konuşma sesi bozuklukları, motor ve nörojenik konuşma bozuklukları, beslenme bozuklukları, dudak damak yarıkları alanlarında sürdürmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında çocuklara ve yetişkinlere yönelik birçok eğitim ve sertifikasyon programına katılmıştır:
• Palin PCI Ebeveyn-Çocuk Ekileşim Terapisi (Michael Palin Merkezi - Londra)
• Pediatrik Beslenme Bozuklukları ve Terapisi Eğitimi (Jennifer Dahms)
• Çocukluk Çağı Apraksisinde K-SLP Metodu (Nancy R. Kaufman)
• Çocuklarda Konuşma Sesi Bozukluğuna Yönelik Terapi Yaklaşımları (A. Lynn Wiliams)
• Erken Çocukluk Dönemi Kekemelik Terapisi ( J. Scott Yaruss)
• DIR - Floortime 101
• Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı - ETEÇOM 2
• GÖBDÖ Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği - 2
• Lidcombe Kekemelik Programına Giriş
• Ankara Gelişim Tarama Envanteri
- Phone:+90
- Email:info@info.com
Şule Nur Sunaç
Dil ve Konuşma Terapisti
Şule Nur Sunaç
Dil ve Konuşma Terapisti
.